Followers

Thursday 3 January 2013

chef x bertamadun

salam...
minggu ni rase hidup x tenteram la plak sebab duit alaunnya nak habis dah akibat hidup untuk makan..
tapi dok x da duit pon esok aku still nk p outing beli barang..hehee...tapi x besh sngat la sebab duit kureng..macam mana aku nk jadi macam semester lepas haaa..dulu aku jimat gila kot..skarg ja dia mcam mengalami pembaharuan...macam mana la nk berjimat makanan kt sini semua mengugat keimanan aku ja..dengan western nya la,nasi ayam n lelain..tapi nasib baik aku x minat dlam western food ni..x diterima dek tekak..tapi roomete aku semua suka gila kot western...aku rasa masakan melayu lagi senang nk dimasak drpada western..tapi aku dah lama quit masak semenjak eksiden waktu aku form 4...dulu aku tau jugak la masak..waktu cuti sekolah waktu form 4 tu aku tolang buat makanan tengahhari sebab mak aku gi dengar ceramah..then aku masak la apa yg aku tau..ikan masak asam pedas...aku just masukkan ikan dalam rencah yg aku buat then siap..aku tambah goreng ikan sekali..bile time makan aku tengok ikan goreng yg aku buat tu cam pelik semacam..banyak pulak benda dlm badan dia..slalu ada tulang ja..then aku tanya la mak aku..knapa ikan ni macam ni..then mak aku tanya aku ambik ikan dari mana..aku kata aku ambik dalam plastik yg diikat la...skali mak aku kata ikan dalam tu mak aku x siang lagi..what!!!patutla semacam jer ikan tu..aku masak guna ikan yg x siang lagi..then,mak aku x bagi la makn sebab ada organ dalaman n najis dia yg x dibuang lagi...tapi awal2 lagi abg aku dah habiskan separuh ikan goreng n asam pedas tu.macam mana dia boleh makn ikan tu skali dengan benda dalam dia skali...nasib baik la aku ada goreng ayam n buat sup sayur kalau x mak aku nak makan apa...memng aku rasa teruk gila time tu..rasa malas nak masak dah...so moral of the story step pertama nak blaja masak kna tahu bezakan ikan yg disiang dan x disiang..huhuhuhuhuhu

No comments:

Post a Comment